Bir narenciye çeşidi olan kamkatın bilinmeyen faydalarını
açıklıyoruz
Kabuğuyla birlikte yenilen tek narenciye çeşidi olan kamkat,
sağlık açısından oldukça faydalı bir besindir, 'Özellikle tansiyon ve
kolesterol düşürmede birebirdir'
Kamkat portakal, mandalina ve limon familyasından olan bir
meyvedir,
Kabuğuyla birlikte tüketin.
"Meyve grubundan olsa da kabuğu ile tüketmeniz daha
önemlidir. Kokusu hepimizin sevdiği bergamotunu andırmaktadır. Özellikle tatlı
ihtiyacını bastıran meyvelerden biridir.
C vitamini içeriği yüksek olan kamkat güçlü bir
antioksidandır. Bağışıklık sistemini güçlendirmesi nedeni ile hastalıklara
karşı vücudunuzu koruyucu etkisi bulunmaktadır.
Hastalıklara karşı direnç sağlar
Kabuğu ile birlikte tüketilmesi enfeksiyonlara karşı
vücudunuzun güçsüz kalmasını ve hasta olmanızı engeller. A vitamini içeriğinin
yüksek olmasının yanı sıra B1, B2 ve B3 vitamini içeriği de yüksektir. Bu
vitaminlerin yüksek olmasının sinir sisteminizin düzenli çalışmasına katkısı
vardır.
Kalsiyum içeriği yüksek olan kamkat, kemik ve diş sağlığı
içinde önemli bir meyvedir. Yüksek kolesterolü olan kişiler için düzenli
tüketilmesi önerilir. Bu şekilde kolesterolünüzde uzun süreli düşüşler
yaşarsınız. Aynı şekilde tansiyon problemi olan bireyler için de
tüketilmelidir.
Değişik bir aroması olması nedeni ile reçel ve marmelat
olarak tüketilebilir. Ayrıca meyve suyu ve sos olarak da tüketilmektedir.
Kabuğu ile birlikte salatalarınıza da doğraya bilirsiniz."