Avokado: Lif, A, C, E ve B vitaminleri açısından oldukça zengindir. Ayrıca potasyum yüklüdür. Kalp için yararlı olan avokado aynı zamanda cildi de besler. Uzmanlar avokadoyu cildin kırışıksız olmasında önemli rol oynayan kolajenin üretimini sağlayan bir depo olarak görüyorlar.
| ||
Çağla: B ve E vitaminleri ile protein, demir, kalsiyum, fosfor ve yüksek oranda yağ içermektedir. Her gün yiyeceğiniz bir avuç çağla, bağışıklık sisteminize güç katar ve birçok tehlikeli kanser türüne karşı vücudunuzda kalkan oluşturur. Antioksidan yönünden de çok zengindir. Çağlanın yararları saymakla bitmez. Sinirleri güçlendirir, göğüs hastalıklarını ve zihin yorgunluğunu giderir. Uykusuzluk, yorgunluk, baş dönmesi gibi belirtilerin azalmasına yardımcı olur. Böbrek, idrar yolları ve üriner sistemdeki iltihapları iyileştirir. Hamilelerin sütünü artırır ve bebeklerin gelişimine yardımcı olur. Kolestrolü düşürür, kalp krizi riskini % 50 azaltır. İçinde bulunan Omega 3 yağı, kan pıhtılaşmasını ve damar sertliğini önler; tansiyonu düşürür. Bronşit, boğaz ağrısı, boğaz yanması ve akciğer hastalıklarında faydalıdır.
|
İlkbahar Meyveleri
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)