KARPUZ

Böbreği temizler, Astım, damar tıkanıklığı, diyabet, kolon kanseri ve kireçlenme gibi hastalıklara iyi gelir, Tatlı, sulu karpuz doğada bulunan en önemli antioksidanlarla doludur, Bağışıklık sistemini güçlendirir, Karpuz çekirdeklerindeki Cucurbocitrin adlı madde kan basıncını düşürmeye ve düzenlenmeye yardımcı olur, Kabuğundaki çinko, iktidarsızlığa iyi gelir. (100 gr. karpuz=30 kalori)

Karpuz: Sıcak iklimi sever. Yüzde 95’i su olduğu için temizleyici bir özelliği vardır. Yemekten önce ya da biraz aç karnına yenirse hazmı zorlaştırmaz. Böbrekleri çalıştırır, idrar söktürür. Kilo vermeyi de kolaylaştırır. İçeriğinde bol miktarda A, C vitamini, antioksidan ve potasyum bulunur.