Kış aylarının sevilen meyvelerinden portakal, yüksek bir
antioksidan ve C vitamini kaynağı. Birçok hastalığı önlemesiyle bilinen bu
harika meyvenin faydalarına ve farklı kullanım alanlarına yakından bakalım.
Portakalın çok fazla bilinmeyen faydaları
Portakal bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Bir kış meyvesi
olan portakal, soğuk havalarda özellikle grip tedavisinde kullanılıyor.
Sadece C vitamini değil, B vitamini, magnezyum, kalsiyum,
lifler ve doğal şeker açısından da zengin bir içeriğe sahip.
Yapılan araştırmalara göre, portakal ve portakal suyu
tüketmek lösemini riskini azaltıyor. Ayrıca portakal, kansere sebep olabilecek
hücrelerle de savaşıyor.
Zengin içeriği ile kalp sağlığını destekliyor. Bu meyve,
kalbe kan pompalanmasına da yardımcı oluyor.
Portakal bol miktarda demir, çinko, bakır ve vitamin içeriği
ile depresyona iyi geliyor. Stresle başa çıkmaya yardımcı oluyor.
İçeriğindeki magnezyum ile bağırsakların ve kasların daha
iyi çalışmasını sağlıyor. Sindirim sistemini güçlendiriyor.
C vitamini kaynağı olan portakal, cilt sağlığına da fayda
sağlıyor. Akne tedavisinde ve siyah noktaların giderilmesinde de kullanılıyor.
Portakalı sadece meyve niyetine tüketebileceğiniz gibi
suyunu sıkabilir, reçelini yapabilir, kek ve kurabiyelerinize ekleyebilir,
smoothie’nize dahil edebilir ve salatalarınızda da kullanabilirsiniz.