PORTAKAL /ORANGE

Soğuk algınlığı ve gripten korunmaya yardım eder, İçerdiği C vitamini ve folik asit sayesinde öksürüğü azaltır, Kalp hastalığı ve felçten korur, Ezik ve çürüklerin daha çabuk iyileşmesini sağlar, Mide ve pankreas kanserini önleyici etkisi vardır, Tansiyonun dengelenmesine yardımcı olur, İçindeki potasyum cildin kuruyup kırışıklıkların oluşması önler, Bağırsak gazlarını söker, bağırsak parazitlerinin dökülmesini sağlar, Karaciğerin düzenli çalışmasını sağlar, Safra salgısını arttırır. (1 adet Portakal = 60 kalori)

Kış aylarının sevilen meyvelerinden portakal, yüksek bir antioksidan ve C vitamini kaynağı. Birçok hastalığı önlemesiyle bilinen bu harika meyvenin faydalarına ve farklı kullanım alanlarına yakından bakalım.

Portakalın çok fazla bilinmeyen faydaları

Portakal bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Bir kış meyvesi olan portakal, soğuk havalarda özellikle grip tedavisinde kullanılıyor.

Sadece C vitamini değil, B vitamini, magnezyum, kalsiyum, lifler ve doğal şeker açısından da zengin bir içeriğe sahip.

Yapılan araştırmalara göre, portakal ve portakal suyu tüketmek lösemini riskini azaltıyor. Ayrıca portakal, kansere sebep olabilecek hücrelerle de savaşıyor.

Zengin içeriği ile kalp sağlığını destekliyor. Bu meyve, kalbe kan pompalanmasına da yardımcı oluyor.

Portakal bol miktarda demir, çinko, bakır ve vitamin içeriği ile depresyona iyi geliyor. Stresle başa çıkmaya yardımcı oluyor.

İçeriğindeki magnezyum ile bağırsakların ve kasların daha iyi çalışmasını sağlıyor. Sindirim sistemini güçlendiriyor.

C vitamini kaynağı olan portakal, cilt sağlığına da fayda sağlıyor. Akne tedavisinde ve siyah noktaların giderilmesinde de kullanılıyor.

Portakalın çeşitli kullanım alanları
Portakalı sadece meyve niyetine tüketebileceğiniz gibi suyunu sıkabilir, reçelini yapabilir, kek ve kurabiyelerinize ekleyebilir, smoothie’nize dahil edebilir ve salatalarınızda da kullanabilirsiniz.