KİVİ / KiWi

Başlı başına bir C vitamini deposudur, bir adet kivide günlük alınması gereken C vitamini ihtiyacından fazlası vardır, Kivinin bitkisel besinleri DNA'yı korur, Antioksidan özelliği vardır, Kan şekeri kontrolü için yararlıdır, Kolon kanserini engellenmesine yardımcı olmaktadır. Astıma karşı koruma sağlar, Kan inceltici özelliğiyle kan pıhtılaşması riskini önemli bir şekilde düşürmekte ve kanınızdaki yağ miktarını azaltmaktadır. (1 adet Kivi=46 kalori)

Bir adet kivi günlük C vitamini ihtiyacınızı fazlasıyla karşılar. İçerisindeki C vitamini miktarı, turunçgillere oranlar 5 kat fazladır.

Kivi yediğiniz zaman aldığınız C vitamini sayesinde, hastalıklara karşı direnç göstereceksiniz. Özellikle yüzümüzü kışa çevirdiğimiz bu günlerde bolca tüketmeniz sizin için faydalı olacaktır.

Kivi, bağışıklık sisteminizi güçlendirerek hastalıklardan korunmanıza yardımcı olur. Kılcal damar yapısını güçlendirir. Bu sayede kılcal damarlar yüzünden oluşan burun kanamalarını önlemiş olur. Kivinin kan sulandırıcı etkisi bulunmaktadır. Yani kalp ve damar sağlığınız için faydalıdır.

Yapılan son araştırmalara göre, günde 2 tane kivi tüketmenin iyi kolesterolü arttırıp kötü kolesterolü azalttığı tespit edilmiştir.