KANSERE KABUKLU KORUMA

Bereketin simgesi nar sağlığa sağlık katıyor. Kurutularak tüketilecek kabuğu ise meme, prostat, yemek borusu ve cilt kanserine karşı koruyor.

Kış meyvesi nar hem kokusu hem de tadı ile şifa veriyor. Faydaları saymakla bitmeyen narın kabuğu da her derde deva oluyor. Nar kabuğu özellikle kanser hastalığıyla mücadele ediyor. "Narın içini yedikten sonra dışını kesinlikle atmayın" diyen uzmanlar, kabuğunda bulunan değerli bileşiklerin önemli olduğunu ve hastalıklara karşı koruduğuna dikkat çekiyor. Bağışıklık sistemini güçlendiren narın aynı zamanda kalbe de iyi geldiğini vurgulayan uzmanlar, damar tıkanıklıklarını geriletme ve tansiyon düşürücü etkilerinin olduğunu da ifade ediyor.

Ülkemizde de bol bol yetişen narın kabuğunun hemen hemen hiç tüketilmediğine dikkat çekilirken, Çin'de son yıllarda yapılan araştırmalar, narın kabuğunun, suyuna göre daha fazla oranda değerli bileşikler içerdiğini gösteriyor.

Nar kabuğu içinde bulunan 'ellagik asit', başta meme kanseri olmak üzere hemen hemen tüm kanser türlerini hem önleyici hem de iyileştirici faydalar sağlıyor. Öte yandan yapılan araştırmalar, nar kabuğunun kötü huylu kolesterolü azalttığını, beta hücrelerini artırarak diyabet, kalp-damar hastalarına da iyi geldiğini gösterdi. Uzmanlar, "Nar kabuğundaki antioksidan, kanser düşmanıdır. Çalışmalar meme, yemek borusu, cilt, bağırsak, prostat ve pankreas kanserlerini önlediğini göstermiştir" diyor.